top of page
bj%C3%B6rk%C3%B6ren3_edited.jpg
Tutustumismelonnat

Tutustumismelonnat on tarkoitettu niille, jotka miettivät, olisiko melonta oma laji. Niitä suositellaan erityisesti niille, jotka miettivät Meloja 1 -peruskurssille osallistumista ja eivät ole aikaisemmin kokeilleet melontaa. 

Kesän 2024 tutustumismelonnat järjestetään:

Sunnuntaina 2.6.2024 klo 13-17

 • Seuralla Avoimet ovet, jolloin voit tulla tutustumaan seuran toimintaan vajalle Vaskiluotoon. Mahdollisuus myös kokeilla melontaa vajarannassa.

Yritys- ja TYKYmelontoja 

Yhdistyksellämme ei valitettavasti ole resursseja järjestää. Mahdollisuuksia niiden järjestämiseen kannattaa tiedustella alueen melontayrittäjiltä.

Tutustumismelonnat
Melontakurssit
Melontakurssit

Seura järjestää joka kesä melonnan peruskursseja (Meloja 1 -peruskurssi).

 

Seuran järjestämät peruskurssit on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita melontaseuran jäsenyydestä ja melomisesta seurassa.

 

Jos olet vielä vähän epävarma, tule kokeilemaan melontaa ensin tutustumisiltoihin. Seuraa myös ilmoitteluamme seuran Facebook-sivulla.

Seura järjestää myös muita kursseja. Kaikki VKK:n kurssit, jotka ovat avoinna myös ei-jäsenille, löytyvät SuomiSport-portaalista. Muista kursseista ilmoitamme jäsenten facebook-sivuilla sekä sähköpostitse. 

 

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli haluamasi kurssi on täynnä, voit liittyä jonotuslistalle, ja otamme sinuun yhteyttä, mikäli paikka vapautuu. 

Etanamelonnat

Sään lämmetessä lähdetään yhdessä vesille, yleensä toukokuun loppupuolella. Etanamelonnat järjestetään tiistaisin klo 18, ja ne kestävät noin 2-3 tuntia. 

Etanamelonta on oivallinen tapa päästä melomaan ohjattu melontaretki vajan lähivesille. Retket on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat meloa ryhmässä rauhalliseen tahtiin ohjeistuksella ja oppia tuntemaan muita jäseniä. Matkavauhti on kohtuullinen, jotta kaikki pysyvät mukana. Tarvittaessa ryhmä jaetaan nopeuden mukaan.

Kokoonnutaan vajalle, jossa jokainen valitsee itselleen sopivan kajakin. Apua valinnassa saa aina! Ennen vesille laskemista pidetään turvallisuuspalaveri, jonka jälkeen päästään merelle nauttimaan. 

Etanamelonnat
Retket

Seura järjestää joka kausi retkiä jäsenistölle. Valikoimassa on sekä päiväretkiä että pidempiä retkiä.  

Kauden aikana järjestetään esimerkiksi etanoiden päivä- ja viikonloppuretkiä, seuran pääretki, Kurkiretki ja Huurreretki.

Lue lisää jäsenten retkistä ja kursseista jäsenten suljetussa fb-ryhmässä. Lähetämme myös aina tiedot sähköpostitse jäsenillemme. 

> Retkikertomukset

Retket
_L0A6778.JPG.jpg
Uimahallivuorot

Koska asumme pohjoisessa, melontaan tulee yleensä pieni talvitauko. Silloin on hyvää aikaa harjoitella kajakin käsittelyä ja pelastamista uimahallissa. VKK:lla on uimahallivuoroja Vaasan uimahallissa talvella (marraskuu-huhtikuu).  

Uimahalli
Melonnan peruskurssit 

VKK järjestää joka kesä melonnan peruskursseja. Seuran järjestämät Meloja 1-kurssit on suunnattu henkilöille, jotka haluavat osallistua VKK:n seuratoimintaan ja/tai haluavat jäseniksi. Liittyessäsi Vaasan kanoottikerhon jäseneksi viikon sisällä kurssin jälkeen, saat loppukauden 2024 jäsenmaksun ja kaluston käyttömaksun alennettuun hintaan 60 €. 

Jokainen kurssi sisältää 10 h opetusta Suomen Melonta- ja Soutuliiton suositusten mukaisesti.

 

 • Hinta 150 euroa/henkilö. Ikäraja 12 v.*

 • Hintaan sisältyy opetus, melontavarusteiden käyttö ja Meloja 1-kortti. 

 • Osallistujilla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus. (Osallistujat eivät ole vakuutettuja järjestäjän toimesta.)

 • Osallistujan on oltava uimataitoinen, mutta aiempaa melontakokemusta ei vaadita. Alle 18-vuotiailla tulee olla myös huoltajan kirjallinen hyväksyntä.

 • Osallistuminen on sitova maksun jälkeen ja ennakkomaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan.

Kurssipaikka: Vaasan Kanoottikerhon melontatukikohta, Frilundintie 6, Vaskiluoto (voimalaitoksen vieressä).

Rajoitettu osallistujamäärä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Emme ota vastaan ennakkoilmoittautumisia.

Huom! Peruskurssin läpäissyt ei automaattisesti liity jäseneksi, vaan jäsenhakemus tulee lähettää erikseen.

* 12-14v vain huoltajan kanssa kurssilla, 15-17v huoltajan kirjallisella suostumuksella.

Melonnan peruskurssi
Kurssit ja ilmoittautumiset

Peruskurssille ilmoittaudutaan SuomiSport-portaalin kautta ja kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Meloja 1 peruskurssit 2024

 • Kurssi 1 - Suomenkielinen kurssi 

  • 3., 5.-6.6​

 • Kurssi 2 - Meloja 1 Retkikurssi

  • 24-25.6​, 29.-30.6

 • Kurssi 3 - Suomenkielinen kurssi

  • 8., 10.-11.7​

 • Kurssi 4 - Suomenkielinen kurssi 

  • 7.-9.8

Jos et suuren kysynnän vuoksi mahtunut haluamallesi kurssille, tsekkaa myös alueen melontayrittäjien tarjoamat Meloja 1 -peruskurssit tai etsi sinulle sopiva Meloja 1 -peruskurssi joltain toiselta paikkakunnalta Suomen Melonta- ja Soutuliiton Meloja 1 -kurssikalenterista

kajak2.jpg
SUOMISPORT

Suomisport on Suomen Olympiakomitean kehitttämä urheiluyhteisön digitaalinen urheilupalvelu. Suomisportissa seurat voivat esimerkiksi myydä ja tarjota erilaisia tapahtumia, kursseja ja leirejä.

VKK käyttää Suomsport-portaalia avoimille kursseille (ilmoittautuminen ja kurssimaksu.)  SuomiSportin kautta ilmoittautuminen edellyttää rekisteröitymistä portaaliin.

bottom of page